Historia

Historia

2019
Anställning av administratör samt två supporttekniker

2017
Daladatorer avvecklar området affärssystem med Garp och Jeeves

2017
Anställning av 1 ny support tekniker

2014
Anställning av 2 nya IT tekniker/konsulter

2013
Daladatorer bygger egen serverhall med redundans för kunders och egen IT utrustning. Hallen har UPS samt diesel reservkraft.

2011
Daladatorer fyller 30 år!

2010
Den 1 januari 2010 köper Daladatorer konsult- och it-driftverksamheten samt Internettjänsterna av Kringdata. I och med köpet av verksamhetsområdena kommer Daladatorer att bli ett av Dalarnas största konsultföretag inom IT med 16 anställda och en förväntad omsättning på cirka 20 Mkr. Sju medarbetare flyttar över från Kringdata till Daladatorer i samband med affären och förstärker Daladatorers organisation inom konsult och it-drift.

Affären innebär även att Daladatorer kommer att kunna erbjuda fler Internettjänster som t.ex. bredband till företag och privatpersoner anslutna till stadsnäten i Mora, Orsa och Rättvik, Gagnef och Leksand.

Marcus Borgström, Max Matslovfa, Göran Malmsten, Owe Hedlund

2008
Daladatorer blir Jeeves Partner

1999
Daladatorer blir Garp Center

1991
Efter diverse turbulens i Daladatorer i Faluns ägarbild köper Göran och Dic med personal tillbaka företaget.

1988
Vi börjar bli fler i organisationen. 1988 säljer Dic och Göran 50% av Datamas till Daladatorer i Falun och byter namn till Daladatorer i Mora AB.

1981
Företaget (Datamas) startades 1981 av Göran Matslofva.

Datamas ombildades 1982 till aktiebolag med Göran och Dic Lund som lika stora ägare.

Med vår bakgrund från dataföretag och tillverkande företag utvecklade vi programvara för administration, ekonomi, logistik, löner och MPS. Eftersom det var före PC´n tillkomst, installerade vi programvaran i en Cromemco mikrodator med Cromix/Unix operativsystem.

Under senare delen av 80-talet övergick vi till PC och nätverk som hårdvara för våra lösningar. Egenutvecklade programvaran ersattes med inköpta produkterna 20hundra och Scala.