Internet och bredband

Internet och bredband

Bredband via fiber

Vi levererar bredband via stadsnäteten till flera kommuner i Dalarna. I Mora, Orsa, Rättvik, Älvdalen, Särna/Idre, Malung/Sälen, Leksand, Rättvik, Gagnef, Dalafloda, Björbo, Säter Ludvika och Smedjebacken kan du välja på hastigheter mellan 10 och 1000Mbit/s. Internet via stadsnät är helt enkelt den bästa Internettjänst ni kan ha tack vare dess prestanda och driftsäkerhet. Dessutom till en kostnad som understiger de flesta ADSL-abonnemang.

Läs mer om de olika abonnemangen här!

Microsoft 365

Microsoft 365 är en molnbaserad tjänst från Microsoft som innehåller en mängd möjligheter. Till exempel avancerad e-post på företagsnivå, dokumentdelning och snabbmeddelanden. Vi hjälper dig att starta upp eller migrera befintlig miljö till Microsofts moln. Kontakta oss om du vill veta mer om Teams, Onedrive, Onenote, SharePoint och de andra apparna i 365 sviterna.

Online backup

Vill du sova gott om natten? Vill du slippa tänka på att byta band för din säkerhetskopiering? Då har vi lösningen, med Daladatorer Online Backup skickar du filerna över Internet eller stadsnätet till våra backupservrar. Tjänsten finns för servrar eller enstaka PC.

Webhotell

Vi på Daladatorer erbjuder även plats för din hemsida på vårt webhotell och mailserver för din mail. Du kan få varierande utrymme och tjänster till din webtjänst, ta kontakt med oss för att få veta mer.

Webbverktyg

Tillsammans med våra samarbetspartners inom grafisk design kan vi leverera en komplett hemsida. Vi levererar de flesta hemsidorna baserade på WordPress.

Cleanmail SPAM filter

Har du tröttnat på spam (skräppost)? Önskar du att e-posten vore virusfri? Då har vi tjänsten för dig; Daladatorer Cleanmail.
Principen för denna tjänst är att vi på Daladatorer tar hand om all e-post och kör denna i vår ”tvättmaskin”. Sedan levereras den rena e-posten helt efter dina önskemål eller regler. Cleanmail filtrerar bort virus och SPAM.

Co-location

Placera din server i vårt serverhotell och låt oss ta hand och drift, övervakning och underhåll. I vårt serverhotell har du fördelarna att din server är ansluten till Internet via vår höghastighetsförbindelse. Istället för att själv införskaffa en Internetanslutning med hög kapacitet och publika IP-adresser kan du nyttja vår till en förmånlig månadskostnad.

Virtuell Server i molnet (VPS)

VPS en tjänst som ger er tillgång till en serverfunktion med specificerad mängd diskutrymme, arbetsminne och processorkraft utan att ni behöver investera i och underhålla egen hårdvara. Tjänsten kan kompletteras med en bekväm underhållstjänst som innebär att vi tar ansvar för underhållet av serverns operativsystem. Vidare kan tjänsten kombineras med andra tjänster såsom helpdesk och driftavtal för IT-miljön hos er.