E-post SMTP guide

SMTP autentisering

Vi inför nu krav på autentisering för att skicka mejl via våra SMTP servrar. Autentiseringen sker med samma uppgifter som inkommande mejl (e-postadress plus lösenord)
Har du inte e-postkonto hos oss skall du använda uppgifter från din e-postleverantör

Den server som skall användas är smtp.daladatorer.se med autentisering och port 587

Så här ställer du in Outlook 2013 för SMTP autentisering

Gå in på Arkivmenyn > Info och Kontoinställningar och Kontoinställningar

Markera det konto du har som POP via Daladatorer. Klicka Ändra

Se till att pop.daladatorer.se och smtp.daladatorer.se står som servrar

Markera bocken ”Den utgående servern...” på fliken Utgående server

Skriv in port 587 i rutan Utgående server på fliken Avancerat

Klicka på OK och sedan Nästa för att slutföra (Outlook gör nu ett test för skicka och ta emot)